2013. február 17., vasárnap

ŐSZIBARACKOS SZÍVTORTA

Hozzávalók:
Piskóta:
9 db tojás
9 ek cukor
9 ek liszt
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
kék és piros ételfesték
Krém:
3 cs vaníliás pudingpor
8 dl tej
3 dl tejszín
10 dkg vaj
1 konzerv őszibarack
2 tojás
10 ek cukor

Befedés:
2 cs dr. oetker cukormáz
kék és piros ételfesték

Elkészítés:
A piskótát elkészítjük.
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük,a fehérjét kemény habbá.
A sárgához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd alaposan kikeverjük, majd lassan bele forgatjuk a habot.
A tésztát ketté osztjuk, az egyikbe kék, a másikba piros festéket teszünk.
Egy szív alakú formát kivajazunk,kilisztezünk,majd a kék massza felét beleöntjük, utána a pirosat és villával elhúzzuk, majd 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
Majd ha kész,akkor a tészta másik felét is ugyanígy.
Majd a kapott lapokat ha kihűltek akkor kettévágjuk.
Elkészítjük a krémet.
A pudingokat elkészítjük, de úgy, hogy a tejhez hozzá adjuk a konzerv levét.
Majd a még forró pudingba bele keverjük a vajat és a felvert tojásokat.
Majd a tejszínt felverjük és az is bele megy ha már kihűlt a puding.
Az őszibarackokat apró darabokra vágjuk.
Majd elkezdjük tölteni a lapokat és minden lap aljára barackot teszünk.
Ha kész,akkor mehet a hütöbe,hogy megdermedjen.
A cukormázat elkészítjük.
Majd amikor kinyújtottuk akkor szív alakú szaggatóval formákat szaggatunk ki, és az össze állt tortát evvel befedjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése