2013. február 3., vasárnap

TÚRÓS-KARAMELLÁS SZELET (gluténmentes,cukormentes)

Hozzávalók:
Piskóta:
  • 7 db tojás
  • 6 ek mandulaliszt
  • 6 ek xilit 
  • 1 cs sütőpor
Krém 1:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 0,5 dl tej
  • reszelt citromhéj
  • 2-3 ek xilit (ízlés szerint)
Krém 2:
  • 1 cs karamell puding
  • 0,5 l tej
  • xilit ízlés szerint
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a xilittel.
  2. Hozzáadjuk a sárga masszához a sütőport, majd belekanalazzuk a lisztet, és jól eldolgozzuk, majd beletesszük a kemény habbá vert fehérjét, és szépen eldolgozzuk.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsiben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  4. A túrót összekeverjük a mascarponéval, tejjel, xilittel és reszelt citromhéjjal, ha van gépi habverő, az a legjobb.
  5. A karamellpudingot megfőzzük.
  6. Ha meghűlt a piskóta, kettévágjuk, megtöltjük a túróval belül, a tetejét meg leöntjük a pudingal. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése