2013. február 1., péntek

DARÁLT HÚSOS-SAJTOS SÜLT RIZSGOLYÓK (GLUTÉNMENTES)

Hozzávalók:

  • 50 dkg rizs
  • 70 dkg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 20 dkg sajt
  • 1 tojás
  • 1 nagy pohár tejföl
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • 1 kk petrezselyem
  • 1 kk majoranna
Elkészítés:
  1. A rizst megfőzzük, és ízesítjük a petrezselyemmel és a majorannával.
  2. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és olajon üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a darált húst és megsütjük a hagymán, sóval, borssal és a pirospaprikával ízesítjük. Ha kész, akkor hagyjuk a rizzsel együtt kihűlni.
  4. A sajtot apró kockákra vágjuk.
  5. Ha meghűlt a hús meg a rizs, akkor elkészítjük a gombócokat.
  6. A rizsből egy adagot kiszedünk kézzel, kilapítgatjuk, majd beleteszünk a darált húsból és a közepébe egy darab sajtot teszünk, majd ráteszünk megint egy kis rizst, és golyót formálunk belőle. Ezt egész addig, amíg el nem fogy. Ha kész vannak a golyók, akkor beletesszük egy tepsibe.
  7. A hús alól megmaradt szaftot a tejföllel és a tojással összekeverjük. A gombócok tetejére is rakunk egy-egy kocka sajtot, majd a tejfölös szafttal végig locsoljuk.
  8. Megsütjük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése