2013. február 2., szombat

SÖRBUNDA ALATT SÜLT KARAJ KRUMPLIVAL

Hozzávalók:

  • 0,5 kg karaj
  • 3 dl sör
  • bors
  • petrezselyem
  • tojás
  • 8 ek liszt
  • magyaros fűszerkeverék
  • olaj
  • 1 kg krumpli
Elkészítés:
  1. A húst vékony szeletekre vágjuk, majd jól megmossuk és besózzuk.
  2. Egy tálba tesszük a tojást, sört, sót, borsot, petrezselymet és a magyaros fűszerkeveréket és jól elkeverjük.
  3. Majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük habverővel.
  4. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
  5. Fogunk egy tepsit és kiolajozzuk az alját.
  6. A hússzeleteket belemártogatjuk a masszába, majd lerakosgatjuk a tepsi aljára.
  7. A krumplit beleöntjük a masszába, összekeverjük, majd ráöntjük a hús tetejére.
  8. Alufóliával letakarjuk és kb. 30 percig így sütjük, majd leszedjük a fóliát és kb. 15-20 percig sütjük még, míg szép barna nem lesz a teteje. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése