2013. február 3., vasárnap

MORZSÁS-PUDINGOS TORTA

Hozzávalók:
Tésztához:
  • 0,5 kg liszt
  • 5 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 2 kk vanília aroma
  • 3 ek joghurt
  • 3 ek cukor
Töltelékhez:
Tetejére:
  • eperszósz
  • színes cukorszívek
Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk.
  2. Igazából ez egy linzertészta lesz, majd kigyújtjuk és beletesszük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe és 180 fokon megsütjük. A sütés attól függ, hogy mennyire lett kinyújtva (én kb 15-20 percig sütöttem előmelegített sütőben).
  3. Majd ha kész, akkor az egészet összemorzsoljuk.
  4. Elkészítjük a két csomag pudingporból a pudingot.
  5. Majd fogunk egy tálat és fóliával kibéleljük. Az aljára jön egy adag morzsolt tészta, majd rá a gyümölcskonzerv levéből, majd gyümölcs, majd apróra darabolt csoki és a puding, ezt az egészet addig ismételjük, amíg el nem fogy, de a végére morzsolt tészta kerüljön lefedésnek.
  6. Ezt berakjuk a hűtőbe egy napra, de legalább egy éjszakára. Másnap egy tálra kiborítjuk, leszedjük a tálat és a fóliát, a tetejét eperszósszal meglocsoljuk, majd cukorszívecskékkel díszítjük. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése