2025. március 11., kedd

Burgonyás pogácsa ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

40 dkg főtt, áttört burgonya

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

4 dkg útifűmaghéj

1 cs sütőpor

1,5 dl víz

1 dl növényi tejföl

10 dkg margarin

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük.

A burgonyát, növényi tejfölt, margarint összedolgozzuk.

Majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez.

Összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és jól kigyúrjuk.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kb. két ujjnyira kinyújtjuk.

Szaggatjuk, majd tetejüket vékonyan olajozzuk, bevagdossuk és sütőpapíros tepsire tesszük őket.

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése