2025. március 14., péntek

Grízes krémes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

2 dkg útifűmaghéj

2 dkg holland kakaópor

3,5 dl víz

1 ek citromlé

7 g sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

Krém:

15 dkg rizsdara

10 dkg barna rizsliszt

ízlés szerint édesítő

1 ek vanília aroma

5 dl növényi tej

5 dkg margarin

2 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető

+ 15 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán baracklekvár

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összekeverjük.

Egy sütőpapírral béelt tepsibe ( 21x21 ) tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a rizsdarát, barna rizslisztet, édesítőt, vanília armát, növényi tejet egy lábasba tesszük, alaposan kikeverjük, sűrűre főzzük.

Majd belekeverjük a margarint.

Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, majd felverjük a tejszínt kemény habbá, és összedolgozzuk a krémmel.

Ha meghűlt a piskótánk, akkor három részre vágjuk.

Az első lapot megkenjük lekvárral, majd a grízes krémmel, erre jön a következő lap, megint lekvár és krém, majd az utolsó lap.

Hagyjuk 4-5 órát, hogy jól összeálljon.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése