2025. március 7., péntek

Szilvakrémes mákos süti ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

10 dkg barna rizsliszt

10 dkg citrok liszt

5 dkg darált mák

3 dkg útifűmaghéj

6 g sütőpor

4 dkg édesítő (1:4)

1 kk citromlé

3,75 dl víz

Krém:

20 dkg cukormentes szilvabefőtt

ízlés szerint édesítő

3 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető

5 dkg szilvalekvár - cukormentes - vegán

ízlés szerint fahéj

+ kb. 10-12 dkg szilvalekvár - cukormentes - vegán 

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük ( 21x21 ).

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni.

A szilvabefőttet botmixerrel pépesítjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt, fahéjat, pépesített szilvát és szilvalekvárt.

Jó alaposan összedolgozzuk.

Majd a piskótát kettévágjuk.

Megkenjük az alsó lapot szilvalekvárral, majd a krém egyharmad részével, rátesszük a másik piskótát, majd ezt is megkenjük a szilvalekvárral, majd a maradék krémmel bevonjuk.

Hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése