Hozzávalók:
Piskóta:
10 dkg barna rizsliszt
10 dkg citrok liszt
5 dkg darált mák
3 dkg útifűmaghéj
6 g sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
1 kk citromlé
3,75 dl víz
Krém:
20 dkg cukormentes szilvabefőtt
ízlés szerint édesítő
3 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető
5 dkg szilvalekvár - cukormentes - vegán
ízlés szerint fahéj
+ kb. 10-12 dkg szilvalekvár - cukormentes - vegán
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük ( 21x21 ).
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A szilvabefőttet botmixerrel pépesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt, fahéjat, pépesített szilvát és szilvalekvárt.
Jó alaposan összedolgozzuk.
Majd a piskótát kettévágjuk.
Megkenjük az alsó lapot szilvalekvárral, majd a krém egyharmad részével, rátesszük a másik piskótát, majd ezt is megkenjük a szilvalekvárral, majd a maradék krémmel bevonjuk.
Hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése