2025. március 30., vasárnap

Pudingos kifli ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

20 dkg Mester család házi kenyérliszt

20 dkg Mester család foszlós kalács liszt

1 cs porélesztő

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

10 dkg margarin

2,7 dl növényi tej

+ 2 ek Metser család holland kakaópor + 2-3 ek víz

Töltelék:

4 dkg Mester Család csokoládés pudingpor

ízlés szerint édesítő

3 dl növényi tej

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alposan elkeverjük, beledolgozzuk amargarint, majd a növényi tejet.

Két részre osztjuk a tésztát, az egyikbe beledolgozzuk a plusz kakaóport a vízzel.

Egy órát meleg helyenen kelesztjük.

A pudingport, édesítőt, növényi tejet egy lábasban elkeverjük, majd megfőzzük.

Ha megkelt a tészta, barna rizslisztes lapon alaposan átdolgozzuk mind a kettőt.

Kinyújtjuk őket kör alakba, majd egymásra rakjuk, nyújtunk rajta.

Majd nyolc cikkre vágjuk.

Szélesebb részére kiadagoljuk a pudingot, hogy mindegyikbe egyformán jusson, majd szélesebb részétől feltekerjük őket, megformázzuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 - 35 perc alatt megsütjük.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése