2025. március 1., szombat

Raffaello szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

16 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

10 dkg kókuszreszelék

2,5 dkg mandula liszt

4 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

1 ek citromlé

1,6 dkg útifűmaghéj

3,25 dl víz

Krém:

15 dkg kókuszreszelék

5 dkg barna rizsliszt

2 dkg mandula liszt

1 ek vanília aroma

4 dl kókusztej

2 dl növényi tejszín - cukormentes, felverhető

ízlés szerint édesítő

+ kókuszreszelék a szóráshoz

+ szeletelt mandula a szóráshoz

Elkészítés:

A piskóta száraz alapanyagait egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.

Jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük ( 21x21 ), majd 180 fokos sütőben kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a kókuszreszeléket, barna rizslisztet, édesítőt,  mandulalisztet, vanília aromát, kókusztejet egy lábasban kikeverjük, sűrűre főzzük.

Hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd ha meghűlt a kókuszos krém, akkor kézi habverővel hozzákeverjük.

Ha meghűlt a piskóta, kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a tetejét is azzal borítjuk be.

Megszórjuk kókuszreszelékkel és szeletelt mandulával, majd 4-5 órát hagyjuk, hogy összeálljon.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése