Hozzávalók:
16 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
10 dkg kókuszreszelék
2,5 dkg mandula liszt
4 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
1 ek citromlé
1,6 dkg útifűmaghéj
3,25 dl víz
Krém:
15 dkg kókuszreszelék
5 dkg barna rizsliszt
2 dkg mandula liszt
1 ek vanília aroma
4 dl kókusztej
2 dl növényi tejszín - cukormentes, felverhető
ízlés szerint édesítő
+ kókuszreszelék a szóráshoz
+ szeletelt mandula a szóráshoz
Elkészítés:
A piskóta száraz alapanyagait egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.
Jól kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük ( 21x21 ), majd 180 fokos sütőben kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a kókuszreszeléket, barna rizslisztet, édesítőt, mandulalisztet, vanília aromát, kókusztejet egy lábasban kikeverjük, sűrűre főzzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd ha meghűlt a kókuszos krém, akkor kézi habverővel hozzákeverjük.
Ha meghűlt a piskóta, kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a tetejét is azzal borítjuk be.
Megszórjuk kókuszreszelékkel és szeletelt mandulával, majd 4-5 órát hagyjuk, hogy összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése