2025. március 4., kedd

Fahéjas almás - krémes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

4 dkg édesítő

0,8 dkg útifűmaghéj őrlemény

2,2 dkg holland kakaópor

5 g sütőpor

2,5 dl víz

Krém:

3 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető

50 dkg alma

ízlés szerint édesítő

ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük ( 21x21 cm ), majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A krémhez az almákat alaposan megmossuk, majd lereszeljük, levét kinyomkodjuk.

A tejszínt az édesítővel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az almát és a fahéjat, és kikeverjük.

A megsült és kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöljük a krém két harmad részével, majd a tetejét is azzal borítjuk.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése