2025. március 30., vasárnap

Kakaós - diós csiga ( glutén, tej, tojás, cukor, szüjamentes, vegán)


Hozzávalók:

20 dkg Mester család házi kenyérliszt

20 dkg Metser család kelt tészta liszt

5 dkg Mester család édesítő

1 cs porélesztő

10 dkg margarin

2,75 dl víz

Töltelék:

15 dkg darált dió + ízlés szerint édesítő

10 dkg Mester család jolland kakaópor + ízlés szerint édesítő

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük.

Beledolgozzuk a margarint, majd pedig a vizet.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, két egyforma részre osztjuk.

Mind a kettőt kinyújtjuk.

Lekenjük olajjal őket.

Az egyiket megszórjuk a diós töltelékkel, a másikat a kakaóporral.

Majd a kakaós lapra rátesszük a diósat.

Kb. 1,5 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a csíkokat feltekerjük.

Sütőpapírral béelt tepsibe tesszük őket, majd olajjal vékonyan lekenjük.

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése