2025. március 19., szerda

Virslis falatok ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

7,5 dkg barna rizsliszt

2,5 dkg köles liszt

7,5 dkg tápióka keményítő

4 dkg útifűmaghéj

ízlés szerint só

1 kk szárított petrezselyem

4 g sütőpor

1 ek citromlé

2,15 dl víz

Töltelék:

3 db gluténmentes növényi szeletelt sajthelyettesítő

2 db gluténmentes - vegán virsli helyettesítő

ketchup vagy mustár a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk , majd kinyújtjuk vékonyra.

Megkenjük ketchuppel vagy mustárral, ráhelyezzük az egyik oldalára a sajtokat, majd arra a virslit.

Óvatosan feltekerjük, majd felvagdossuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése