2025. március 5., szerda

Somlói kocka ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

 


Hozzávalók:

Kakaós piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

5 dkg cirok liszt

2 dkg útifűmaghéj

2 dkg holland kakaópor

3 dkg édesítő (1:4)

4 g sütőpor

2,75 dl víz

1 kk citromlé

Vaníliás piskóta:

10 dkg barna rizsliszt

2,5 dkg citrokliszt

1 dkg útifűmaghéj

1 kk vanília aroma

2 dkg édesítő (1:4)

3 g sütőpor

1,75 dl víz

1 kk citromlé

Krém:

Kakaós:

3 dl növényi tej

3 dkg holland kakaópor

10 dkg barna rizsliszt

ízlés szerint édesítő

3 dkg margarin

Vaníliás krém:

3 dl növényi tej

1 ek vanília aroma

10 dkg barna rizsliszt

ízlés szerint édesítő

3 dkg margarin

+ 12,5 dkg házi csokoládé - olvasztva

+ 2 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető + ízlés szerint porédesítő 

+ kb. 12 dkg mazsola a szóráshoz

+ kb. 10 dkg darált dió a szóráshoz

Elkészítés:

A kakaós piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzákeverjük a nedves alapanyagokat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe ( 21x21 ) tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 20 - 25 perc alatt megsütjük.

A vaníliás piskótával ugyanígy járunk el, de azt kb. 15 perc alatt sütjük meg.

A kakaós krémhez a száraz alapanyagokat egy lábasban alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a növényi tejet, jól kikeverjük és sűrűre főzzük.

Beledolgozzuk a margarint.

A vaníliás krémmel ugyanígy járunk el.

A kakaós piskótát ha meghűlt, akkor kettévágjuk.

Vissza tesszük a tepsibe az egyik kakaós lapot, erre jön mazsola, dió, majd a kakaós krém, erre a vaníliás lap, majd mazsola, dió és a kakaós krém, végül a kakaós piskóta teteje.

Ezt olvasztott csokival borítjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük a porédesítővel, majd a csokimáz tetejére oszlatjuk, végül meglocsoljuk még egy kis csokival.

Hagyjuk 3-4 órát, hogy jól összeálljon.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése