Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
15 dkg barna rizsliszt
5 dkg cirok liszt
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg holland kakaópor
3 dkg édesítő (1:4)
4 g sütőpor
2,75 dl víz
1 kk citromlé
Vaníliás piskóta:
10 dkg barna rizsliszt
2,5 dkg citrokliszt
1 dkg útifűmaghéj
1 kk vanília aroma
2 dkg édesítő (1:4)
3 g sütőpor
1,75 dl víz
1 kk citromlé
Krém:
Kakaós:
3 dl növényi tej
3 dkg holland kakaópor
10 dkg barna rizsliszt
ízlés szerint édesítő
3 dkg margarin
Vaníliás krém:
3 dl növényi tej
1 ek vanília aroma
10 dkg barna rizsliszt
ízlés szerint édesítő
3 dkg margarin
+ 12,5 dkg házi csokoládé - olvasztva
+ 2 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető + ízlés szerint porédesítő
+ kb. 12 dkg mazsola a szóráshoz
+ kb. 10 dkg darált dió a szóráshoz
Elkészítés:
A kakaós piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzákeverjük a nedves alapanyagokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ( 21x21 ) tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 20 - 25 perc alatt megsütjük.
A vaníliás piskótával ugyanígy járunk el, de azt kb. 15 perc alatt sütjük meg.
A kakaós krémhez a száraz alapanyagokat egy lábasban alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a növényi tejet, jól kikeverjük és sűrűre főzzük.
Beledolgozzuk a margarint.
A vaníliás krémmel ugyanígy járunk el.
A kakaós piskótát ha meghűlt, akkor kettévágjuk.
Vissza tesszük a tepsibe az egyik kakaós lapot, erre jön mazsola, dió, majd a kakaós krém, erre a vaníliás lap, majd mazsola, dió és a kakaós krém, végül a kakaós piskóta teteje.
Ezt olvasztott csokival borítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük a porédesítővel, majd a csokimáz tetejére oszlatjuk, végül meglocsoljuk még egy kis csokival.
Hagyjuk 3-4 órát, hogy jól összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése