2025. március 30., vasárnap

Diós koszorú ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg Mester család süteményliszt

20 dkg Mester család foszlós kalácsliszt

1 cs porélesztő

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

10 dkg margarin

2,3 dl növényi tej

Töltelék:

15 dkg darált dió

ízlés szerint édesítő

0,75 dl növényi tej

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint. Kidolgozzuk, majd pedig a növényi tejet, és jól összedolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.

Pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk ( nekem 33 db lett ).

A tölteléket kikeverjük.

Mindegyik kör egyik felébe teszünk a töltelékből, majd összehajtjuk, széleit lenyomkodjuk, majd kettéhajtjuk.

Ezeket egy pite formába rakosgatjuk egymás mellé körbe, majd a belsejébe is...

Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése