Hozzávalók:
10 dkg barna rizsliszt
10 dkg darált dió
9 dkg tápióka keményítő
2,5 dkg útifűmaghéj
6 g sütőpor
4 dkg édesítő ( 1:4 )
1 dl citromlé
2 dl víz
Krém:
2 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető
1 kk reszelt citromhéj
1 cs vaníliás pudingpor
1 dl citromlé
2 dl növényi tej
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ( 21x21 ) tesszük és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport, édesítőt, citromlevet, növényi tejet egy lábasban kikeverjük, sűrűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a meghűlt krémet hozzáadjuk, a reszelt citromhéjat is és robotgéppel kikeverjük.
A meghűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése