2025. március 1., szombat

Diós citromkrémes szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

10 dkg barna rizsliszt

10 dkg darált dió

9 dkg tápióka keményítő

2,5 dkg útifűmaghéj

6 g sütőpor

4 dkg édesítő ( 1:4 )

1 dl citromlé

2 dl víz

Krém:

2 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető

1 kk reszelt citromhéj

1 cs vaníliás pudingpor

1 dl citromlé

2 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe ( 21x21 ) tesszük és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport, édesítőt, citromlevet, növényi tejet egy lábasban kikeverjük, sűrűre főzzük.

Hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a meghűlt krémet hozzáadjuk, a reszelt citromhéjat is és robotgéppel kikeverjük.

A meghűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése