2025. március 25., kedd

Epres krémes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

25 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

4 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

2 kk vanília aroma

1 ek citromlé

1 cs sütőpor

4,1 dl víz

+ 1 dkg holland kakaópor

Krém:

30 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )

25 dkg barna rizsliszt

5 dkg rizsdara

ízlés szerint édesítő

10 dkg margarin

2 kk vanília aroma

5 dl növényi tej

2 dl növényi tejszín - felverhető

+ 5 dkg házi csokoládé - olvasztva

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összekeverjük.

A piskóta alap egyharmad részét egy másik tálba tesszük, hozzákeverjük a kakaóport és némi vizet.

Két tepsit ( 18x24 ) kibélelünk sütőpapírral, az egyikbe a vaníliás masszát tesszük, a másikba a kakaóst.

180 fokos sütőben megsütjük őket ( a  kakaóst kb. 10-12 perc alatt, a vaníliást kb. 20-25 perc alatt ).

A krémhez az epret pépesítjük, majd a margarinon és tejszínen ( felverhető ) kívúl mindent egy lábasba teszünk ( eper pürét is ).

Sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.

Hagyjuk kihűlni teljesen.

A tejszínből kemény habot verünk, majd a kihűlt epres krémhez keverjük.

Elkezdjük rétegezni. 

Először egy vaníliás lap, majd krém, a kakaós lap, ismét krém, majd a vaníliás lap és a krémmel zárjuk.

A tetejére olvasztott csokit csurgatunk.

Hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon ( egy éjjel még jobb ).









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése