2025. március 6., csütörtök

Édesburgonyás hamis lángos ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

25 dkg édesburgonya

10 dkg barna rizsliszt

1,5 dkg útifűmaghéj

5 dkg köles liszt

3 g sütőpor

Elkészítés:

Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk, majd megfőzzük.

Majd ha kihűlt, akkor pépesítjük.

Hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, jól összedolgozzuk.

Két részre osztjuk a tésztát, majd gombócot formázunk belőlük és sütőpapíros tepsire tesszük.

Kezünkkel jól lenyomkodjuk, kerek alakja legyen.

Majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.












 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése