2025. március 15., szombat

Piskóta tekercs ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

16,5 dkg barna rizsliszt

5,5 dkg köoes liszt

2 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő (1:4)

5 g sütőpor

2,25 dl víz

1 kk citromlé

+ kb. 15 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán baracklekvár

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük.

Hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Egy gáztepsit beborítunk sütőpapírral és a masszát ráöntjük, elegyengetjük.

180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Még forrón konyharuha segítségével feltekerjük, megvárjuk míg kihül és megtöltjük lekvárral.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése