2025. március 29., szombat

Csokis diós szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

10 dkg Abonett - kakaós vagy fahéjas - cukormentes

4 dkg holland kakaópor

ízlés szerint porédesítő

1 dl növényi tejszín

10 dkg házi csokoládé olvasztva

Töltelék:

20 dkg kesudió vagy diókrém - gluténmentes - cukormentes - vegán

10 dkg darált dió

ízlés szerint porédesítő

kb. 0,5 - 0,75 dl növényi tejszín

Tetejére:

10 dkg házi csokoládé - olvasztva

Elkészítés:

Az alaphoz az abonettet alaposan összetőrdeljük, majd a többi alapanyaggal együtt jól összegyúrjk.

Egy 20x22 - es formát kibélelnk sütőpapírral, majd nedves kézzel belenyomkodjuk a masszát.

A töltelék alapanyagait jól kikeverjük ( olyan jó kis ragacsos állagnak kell lennie ).

Ezt ráegyengetjük az alapra.

Majd olvasztott csokival borítjuk.












 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése