2025. március 11., kedd

Fordított mandarinos sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

7,5 dkg mandula liszt

15 dkg barna rizsliszt

3,5 dkg köles liszt

2,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

4 dkg édesítő ( 1:4 )

6 g sütőpor

2,3 dl víz

1 kk citromlé

+ margarin a kenéshez

+ 4 db mandarin

+ édesítő a szórához

Elkészítés:

A mandarinokat megpucoljuk, karikákra vágjuk.

A piskóta részhez a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Egy tepsit ( 21x21 ) kibélelünk sütőpapírral, megkenjük margarinnal az alját, megszórjuk édesítővel, ráhelyezzük a mandarin szeleteket, majd erre rá a piskóta tésztát.

Majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése