Hozzávalók:
20 dkg Mester család süteményliszt
20 dkg Mester család foszlós kalács liszt
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
6 g Mester család sütőpor
5 dkg margarin
2,3 dl növényi tej
Töltelék:
15 dkg eper
20 dkg meggy
15 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán áfonya lekvár ( vagy amilyet szeretnél )
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Barna rizslisztes lapon alaposan átdolgozzuk, majd kinyújtjuk nagyon vékonyra ( ezt a legjobb, ha egy asztalon végezzük, amin terítő van, arra barna rizslisztet szórunk, és nyújtjuk a tésztát ).
Az epret és a meggyet összekeverjük ( nekem fagyasztott volt ).
A tésztán eloszlatjuk az áfonya lekvárt az egyik oldalába, ezt megszórjuk a gyümölcsökkel.
Két oldalát behajtjuk rá, majd a terítő segítségével feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése