2025. február 27., csütörtök

Hamis rétes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)



Hozzávalók:

20 dkg Mester család süteményliszt

20 dkg Mester család foszlós kalács liszt

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

6 g Mester család sütőpor

5 dkg margarin

2,3 dl növényi tej

Töltelék:

15 dkg eper

20 dkg meggy

15 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán áfonya lekvár ( vagy amilyet szeretnél )

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.

Barna rizslisztes lapon alaposan átdolgozzuk, majd kinyújtjuk nagyon vékonyra ( ezt a legjobb, ha egy asztalon végezzük, amin terítő van, arra barna rizslisztet szórunk, és nyújtjuk a tésztát ).

Az epret és a meggyet összekeverjük ( nekem fagyasztott volt ).

A tésztán eloszlatjuk az áfonya lekvárt az egyik oldalába, ezt megszórjuk a gyümölcsökkel.

Két oldalát behajtjuk rá, majd a terítő segítségével feltekerjük.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése