Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us )
3 dkg útifűmaghéj
3 dl víz
1 cs sütőpor
1 ek citromlé
5 dkg édesítő
+ 1 ek holland kakaópor
+ 1,5 ek víz
Pudingos réteg
10 dkg gluténmentes puncs pudingpor
4 dl növényi tej
ízlés szerint édesítő
Tetejére:
1,5 dl növényi tejföl
ízlés szerint porédesítő
1 ek vanília aroma
Elkészítés:
A pudingos réteghez egy lábasban kikeverjük az alapanyagokat és sűrűre főzzük.
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzá adjuk a nevdes alapanyagokat, jól kikeverjük.
Két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaóport és az 1,5 ek vizet.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fehér masszát, majd erre a kakaósat, villával összehúzzuk.
Majd erre egyengetjük a kész pudingot.
180 fokos sütőben kb. 30 - 35 perc alatt megsütjük.
A tejfölt kikeverjük a vanília aromával és az édesítővel, és a még meleg süteményre kenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése