Hozzávalók:
Piskóta:
18,5 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
12,5 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us )
3 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
4 dl víz
1 ek citromlé
1 cs sütőpor
4 dkg holland kakaópor
Krém:
2 dl növényi tejszín - felverhető
3 ev vanília aroma
10 dkg margarin
20 dkg növényi mascarpone
ízlés szerint porédesítő
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt formába tesszük (21x21 ), majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, majd alaposan kikeverjük.
Ha a piskóta meghűlt, akkor kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
Hagyjuk pár órát, hogy jól összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése