2025. február 27., csütörtök

Ananászos tekercs ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

35 dkg Mester család süteményliszt

5 dkg Mester család holland kakaópor

1,5 dkg Mester család útifűmaghéj

4 dkg Mester család édesítő

5 dl víz

6 g Mester család sütőpor

Krém:

2,5 dl növényi tejszín - felverhető

15 dkg ananász ( lehet konzerv is, de akkor cukormentes )

ízlés szerint porédesítő

+ 10 dkg Mester család diabetikus étbevonó 

+ kókuszreszelék a szóráshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vizet. 

Jól kikeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát ( gáztepsi méret ) és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Ha megsült, akkor konyharuha segítségével feltekerjük, hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, hozzádolgozzuk a porédesítőt.

Ha meghűlt a piskóta, akkor megtöltjük a tejszínnnel, megszórjuk ananász darabokkal, majd feltekerjük.

Olvasztott csokival borítjuk, megszórjuk kókuszreszelékkel, és teszünk rá ananászt.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése