2025. február 27., csütörtök

Csokis lapok ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

15 dkg Mester család süteményliszt

20 dkg Mester család házi kenyérliszt

5 dkg Mester család foszlós kalács liszt

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

10 dkg margarin

2,8 dl növényi tej

1 cs porélesztő

Krém:

80 g Mester család csokoládés pudingpor

5 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

5 dkg Mester család diabetikus étbevonó

5 dkg margarin

+ Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva - tetejére

Elkészítés:

Az alaphoz a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi tejet.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd szilikon lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, összehajtjuk.

Ezt ismételjük meg még kétszer, majd a végén kb 2 ujjnyi vastagra nyújtsuk.

Majd vágjuk 8 db egyforma téglalapra, és tegyük sütőpapíros tepsire őket.

180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport, édesítőt és növényi tejet egy lábasban kikeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint és az étbevonót.

Négy téglalapr osszuk el a krémet, majd fedjük le egy másik téglalappal és borítsuk be az olvasztott étbevonóval.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése