Hozzávalók:
20 dkg Mester család kelt tészta
25 dkg Mester család foszlós kalács liszt
5 dkg Metser család édesítő (1:4)
1 cs porélesztő
10 dkg margarin
4,25 dl növényi tej
+1 ek vanília aroma
+ 1 ek Mester család holland kakaópor
+ 1-2 ek növényi tej
+ 10 dkg Mester család mazsola
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozzádolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a vanília aromát, a másikba a kakaóport, a növényi tejet és a mazsolát.
Egy kuglóf formát vékonyan kiolajozunk, beletesszük a vaníliás tésztát, majd a kakaós - mazsolás tésztát.
Majd meleg helyen kelesztjük egy órát.
Végül 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése