2025. február 27., csütörtök

Vaníliás - kakaós kevert kelt kuglóf ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

20 dkg Mester család kelt tészta

25 dkg Mester család foszlós kalács liszt

5 dkg Metser család édesítő (1:4)

1 cs porélesztő

10 dkg margarin

4,25 dl növényi tej

+1 ek vanília aroma

+ 1 ek Mester család holland kakaópor

+ 1-2 ek növényi tej

+ 10 dkg Mester család mazsola

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozzádolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.

A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a vanília aromát, a másikba a kakaóport, a növényi tejet és a mazsolát.

Egy kuglóf formát vékonyan kiolajozunk, beletesszük a vaníliás tésztát, majd a kakaós - mazsolás tésztát.

Majd meleg helyen kelesztjük egy órát.

Végül 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése