2025. február 3., hétfő

Zabpelyhes fánk ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

12,5 dkg MedHusa Great gluténmentes prémium zabpehely

12,5 dkg MedHusa Great gluténmentes zabpehelyliszt

5 g sütőpor

4 dkg édesítő (1:4)

1 ek citromlé

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

kb. 1,9 dl víz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk.

Egy szilikon fánk formát, vagy tepsis fánk formát veszünk elő ( a tepsis formát vékonyan olajozzuk ki ).

Majd adagoljuk bele a masszát - lehet kézzel is formázni.

Majd 180 fokos sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük meg.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése