Hozzávalók:
15 dkg Mester család házi kenyérliszt
10 dkg Mester család süteményliszt
15 dkg Mester család foszlós kalácsliszt
10 dkg margarin
1 cs porélesztó
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
3 dl növényi tej
Töltelék:
50 g Mester család csokoládés pudingpor
ízlés szerint édesítő
3 dl növényi tej
5 dkg margarin
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, kinyújtjuk, és nyolc egyenlő kockára vágjuk.
A pudingport egy lábasba tesszük az édesítővel és a növényi tejjel, jól kikeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.
Ha meghűlt, egyenlő részben elosztjuk a nyolc tészta kockában, mindegyiknek az egyik oldalára tegyük.
A tészta másik oldalára vágjunk be három csíkot, majd hajtsuk rá a pudingos részre.
Széleiket nyomkodjuk le, tegyük sútőpapíros tepsire, olajjal vékonyan kenjük le, majd 180 fokos sütőben kb. 35 - 40 perc alatt süssük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése