2025. február 27., csütörtök

Mákos - kakaós - mazsolás kalács ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

15 dkg Mester család házi kenyérliszt

15 dkg Mester család süteményliszt

15 dkg Mester család foszlós kalács liszt

1 cs porélesztó

10 dkg margarin

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

2,5 dl növényi tej

Töltelék:

15 dkg mák

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

5 dkg Mester család holland kakaópor

10 dkg Mester család mazsola

2 ek rumaroma

kb. 1 dl növényi tejszín

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

A töltelék alapanyagait egy tálban alaposan kikeverjük ( ne legyen folyós!!! )

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és három egyenlő részre osztjuk.

Mindegyiket kinyújtjuk téglalap alakra.

A tölteléket elosztjuk, hogy mindegyikbe egyformán jusson, majd feltekerjük őket és egymáasba fonjuk.

Sütőpapírral bélelt szélesebb kenyérformába tesszük, lekenjük vékonyan olajjal, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése