Hozzávalók:
15 dkg Mester család házi kenyérliszt
15 dkg Mester család süteményliszt
15 dkg Mester család foszlós kalács liszt
1 cs porélesztó
10 dkg margarin
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
2,5 dl növényi tej
Töltelék:
15 dkg mák
4 dkg Mester család édesítő (1:4)
5 dkg Mester család holland kakaópor
10 dkg Mester család mazsola
2 ek rumaroma
kb. 1 dl növényi tejszín
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
A töltelék alapanyagait egy tálban alaposan kikeverjük ( ne legyen folyós!!! )
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és három egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket kinyújtjuk téglalap alakra.
A tölteléket elosztjuk, hogy mindegyikbe egyformán jusson, majd feltekerjük őket és egymáasba fonjuk.
Sütőpapírral bélelt szélesebb kenyérformába tesszük, lekenjük vékonyan olajjal, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése