Hozzávalók:
Piskóta:
5 dkg darált mák
10 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
5 dkg tápióka keményítő
1,5 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő ( 1:4)
2,5 dl víz
5 g sütőpor
2 dkg holland kakaópor
1 ek citromlé
Krém:
2 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
5 dkg édesítő ( 1: 4 )
3 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
2,5 dkg darált mák
5 dkg margarin
+ 10 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé - olvasztva
Elkészítés:
A piskütához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük ( 21x21 ), majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport, édesítőt, mákot, tejet, tejszínt kikeverjük, sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint.
Ha megsült a piskóta a tetejére kenjük a krémet és olvasztott csokival borítjuk.
Hagyjuk 5-6 órát, amíg jól összeáll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése