2025. február 2., vasárnap

Mákos - vaníliás szelet ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

5 dkg darált mák

10 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

5 dkg tápióka keményítő

1,5 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő ( 1:4)

2,5 dl víz

5 g sütőpor

2 dkg holland kakaópor

1 ek citromlé

Krém:

2 cs gluténmentes vaníliás pudingpor

5 dkg édesítő ( 1: 4 )

3 dl növényi tej

2 dl növényi tejszín

2,5 dkg darált mák

5 dkg margarin

+ 10 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé - olvasztva

Elkészítés:

A piskütához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük ( 21x21 ), majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport, édesítőt, mákot, tejet, tejszínt kikeverjük, sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint.

Ha megsült a piskóta a tetejére kenjük a krémet és olvasztott csokival borítjuk.

Hagyjuk 5-6 órát, amíg jól összeáll.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése