2025. február 23., vasárnap

Vaníliás - mandulás szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )



Hozzávalók:

12,5 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

6 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us )

2,5 dkg édesítő (1:4)

2 dkg útifűmaghéj

5 g sütőpor

2,6 dl víz

1 ek citromlé

Krém:

40 dkg főtt köles ( 10 dkg köles 4 dl növényi tejben megfőzve )

ízlés szerint édesítő

3 dl növényi tejszín - felverhető

1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor

1 ek vanília aroma

+ szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól elkeverjük, majd sütőpapíros tepsibe ( 21x21 ) tesszük.

180 fokos sütőben kb. 30 - 35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a főtt kölest botmixerrel pépesítjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, vaníliás pudingport, vanília aromát, és a pépesített kölest, majd alaposan kikeverjük.

Ha meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, a krém háromnegyedével megtöltjük.

A maradék krém pedig a piskóta tetejére megy, majd megszórjuk szeletelt mandulával.

Hagyjuk 4-5 órát, hogy jól összeálljon.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése