Hozzávalók:
12,5 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
6 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us )
2,5 dkg édesítő (1:4)
2 dkg útifűmaghéj
5 g sütőpor
2,6 dl víz
1 ek citromlé
Krém:
40 dkg főtt köles ( 10 dkg köles 4 dl növényi tejben megfőzve )
ízlés szerint édesítő
3 dl növényi tejszín - felverhető
1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
1 ek vanília aroma
+ szeletelt mandula a tetejére
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól elkeverjük, majd sütőpapíros tepsibe ( 21x21 ) tesszük.
180 fokos sütőben kb. 30 - 35 perc alatt megsütjük.
A krémhez a főtt kölest botmixerrel pépesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, vaníliás pudingport, vanília aromát, és a pépesített kölest, majd alaposan kikeverjük.
Ha meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, a krém háromnegyedével megtöltjük.
A maradék krém pedig a piskóta tetejére megy, majd megszórjuk szeletelt mandulával.
Hagyjuk 4-5 órát, hogy jól összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése