2025. február 27., csütörtök

Diós - chia magos szelet ( glutén, tej,tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

50 dkg Mester család süteményliszt

20 dkg margarin

5 g Mester család sütőpor

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

7,5 dkg chia mag

4-5 ek növényi tej

Krém:

20 dkg darált dió

10 dkg margarin

60 g Mester család vaníliás pudingpor

4 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

+ Mester család diabetikus étbevonó - tetejére - olvasztva

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzádolgozzuk a margarint és a növényi tejet.

Lefóliázzuk és 30 percet a hűtőbe tesszük.

Majd hat egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk őket ( 20x20 - as tepsi méretre ).

A krémhez a pudingport, édesítőt és növényi tejet kikeverjük egy lábasban, sűrűre főzzük.

Majd belekeverjük a margarint és a diót.

Ha meghűlt, akkor az egyik lapot a tepsibe tesszük erre krém... és így tovább, amíg el nem fogy, a tetejére is tészta lap kerüljön.

Majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A tetejét olvasztott csokival borítjuk.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése