2025. február 12., szerda

Gombás rakott burgonya ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

70 dkg burgonya

50 dkg ChefGomba - Csiperke

20 dkg sárgarépa

1 db Tv paprika

25 dkg növényi mascarpone

bors

zöldfűszerek

Öntet:

1,5 dl növényi tejföl

1 dl növényi tejszín

2,5 dl növényi tej

4 dkg gluténmentes sörélesztópehely

2 ek barna rizsliszt

3 ek olaj

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk, majd megfőzzük.

A gombát megmossuk, felszeletejük.

A paprikát is megmossuk, apróra vágjuk.

A répát megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük.

A paprikát megpirítjuk az olajon.

Hozzáadjuk a répát és a gombát, sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint, alaposan összekeverjük, puhára pároljuk.

Hozzákeverjük a mascarponét és kb. 10 percig főzzük.

Egy tálat vékonyan kiolajozunk, a burgonyát alulra tesszük, majd rá a gombás keveréket.

Majd az öntet alapanyagait kikeverjük és a tetejére egyengetjük.

180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése