Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us)
2 dkg útifűmaghéj
4 g sütőpor
2 dkg holland kakaópor
3,7 dl víz
5 dkg édesítő (1:4)
1 ek citromlé
Krém:
2 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
25 dkg rizsdara
5 dl növényi tej
2 dl növényi tejföl
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A krémhez a száraz alapanyagokat egy lábasban elkeverjük, majd hozzáadjuk annövényi tejet, alaposan kikeverjük, sűrűre főzzük.
Majd belekeverjük a növényi tejfölt.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a vizet és a citromlevet.
Hagyjuk állni kb. 5 percet.
Majd barna rizslisztes lapon dolgozzuk át, osszuk két egyenlő részre.
Mind a két lapot nyújtsuk ki ( én 21x23 - as tepsit használtam ), majd sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük az egyik lapot.
Erre oszlassuk el a krémet, majd tegyük rá a másik lapot.
180 fokos sütőben kb. 25 - 30 perc alatt süssük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése