2025. február 14., péntek

Vaníliás - tejfölös grízes krémes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us)

2 dkg útifűmaghéj

4 g sütőpor

2 dkg holland kakaópor

3,7 dl víz

5 dkg édesítő (1:4)

1 ek citromlé

Krém:

2 cs gluténmentes vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

25 dkg rizsdara

5 dl növényi tej

2 dl növényi tejföl

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A krémhez a száraz alapanyagokat egy lábasban elkeverjük, majd hozzáadjuk annövényi tejet, alaposan kikeverjük, sűrűre főzzük.

Majd belekeverjük a növényi tejfölt.

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a vizet és a citromlevet.

Hagyjuk állni kb. 5 percet.

Majd barna rizslisztes lapon dolgozzuk át, osszuk két egyenlő részre.

Mind a két lapot nyújtsuk ki ( én 21x23 - as tepsit használtam ), majd sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük az egyik lapot.

Erre oszlassuk el a krémet, majd tegyük rá a másik lapot.

180 fokos sütőben kb. 25 - 30 perc alatt süssük meg.











 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése