Hozzávalók:
Piskóta:
13,5 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us )
2,5 dkg útifűmaghéj
5,5 dkg köles liszt
4 dkg édesítő (1:4)
8 g sütőpor
1 ek citromlé
1 ek vanília aroma
2 dl víz
Vaníliás krém:
1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
6,5 dkg barna rizsliszt
1 ek vanília aroma
ízlés szerint édesítő
2 dl növényi tejszín
3 dl növényi tej
Gesztenyés krém:
25 dkg gluténmentes natúr gesztenyemassza
1 ek rumaroma
ízlés szerint édesítő
4-5 ek növényi tejszín
+ házi csokoládé a tetejére
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( 21x21 ) egyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
A krémhez az összes alapanyagot egy lábasba tesszük és sűrűre főzzük.
Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megkenjük a vaníliás krémmel.
Majd kikeverjük a gesztenyés krémet, és rákenjük a vaníliásra, majd rátesszük a piskóta tetejét.
Olvasztott csokival borítjuk.
Hagyjuk összeállni 4-5 órát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése