2025. február 17., hétfő

Gesztenyés - vaníliás szelet ( glutén, tej tojás, cukor,szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

13,5 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us )

2,5 dkg útifűmaghéj

5,5 dkg köles liszt

4 dkg édesítő (1:4)

8 g sütőpor

1 ek citromlé

1 ek vanília aroma

2 dl víz

Vaníliás krém:

1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor

6,5 dkg barna rizsliszt

1 ek vanília aroma

ízlés szerint édesítő

2 dl növényi tejszín

3 dl növényi tej

Gesztenyés krém:

25 dkg gluténmentes natúr gesztenyemassza

1 ek rumaroma

ízlés szerint édesítő

4-5 ek növényi tejszín

+ házi csokoládé a tetejére

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( 21x21 ) egyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

A krémhez az összes alapanyagot egy lábasba tesszük és sűrűre főzzük.

Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megkenjük a vaníliás krémmel.

Majd kikeverjük a gesztenyés krémet, és rákenjük a vaníliásra, majd rátesszük a piskóta tetejét.

Olvasztott csokival borítjuk.

Hagyjuk összeállni 4-5 órát.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése