2025. február 17., hétfő

Bounty szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

12,5 dkg barna rizsliszt

3 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us)

2 dkg útifűmaghéj

5 dkg köles liszt

2 dkg holland kakaópor

4 dkg édesítő (1:49

6 g sütőpor

2 dl víz

1 ek citromlé

Krém:

15 dkg köluszreszelék

ízlés szerint édesítő

2 dl kókuszkrém

5 dkg barna rizsliszt

1 ek vanília aroma

2 dl kókusztej

+ olvasztott házi csokoládé a tetejére

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe ( 21 x 23 ) tesszük és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).

A krémhez az alapanyagokat egy lábasban kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Ha megsült a piskóta, akkor a tetejére oszlatjuk, majd olvasztott csokival borítjuk.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése