Hozzávalók:
15 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us )
4 dkg útifűmaghéj
1 ek citromlé
5 g sütőpor
kb. 3 dl víz
Töltelék:
5 dkg gluténmentes csokoládés pudingpor
ízlés szerint édesítő
2,5 dl növényi tej
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A pudingport kikeverjük az édesítővel és a növényi tejjel egy lábasban, majd sűrűre főzzük.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.
Hagyjuk állni kb. 10- 15 percet.
Majd barna rizslisztes lapon alaposan átdolgozzuk, kinyújtjuk, majd 6 részre vágjuk ( kocka alak ).
Megtöltjük őket a pudinggal, majd két szélét ráhajtjuk, majd a másik széléről feltekerjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük ( de teljesen jó a kenyérforma - én általában abban szoktam ).
Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 - 35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése