Hozzávalók:
15 dkg Mester család süteményliszt
15 dkg Mester család foszlós kalács liszt
10 dkg Metser család rizsdara
6,5 dkg margarin
8 g porélesztó
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
3,75 dl növényi tej
Tetejére:
2 db alma ( kb 40 dkg )
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( 20x20 ) tesszük a tésztát, elegyengetjük.
Az almákat megmossuk, lereszeljük.
Levét kinyomkodjuk, majd összekeverjük édeítővel és fahéjjal és a tészta tetejére egyengetjük.
180 fokos sütőben kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése