2025. február 27., csütörtök

Kelt almás ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

15 dkg Mester család süteményliszt

15 dkg Mester család foszlós kalács liszt

10 dkg Metser család rizsdara

6,5 dkg margarin

8 g porélesztó

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

3,75 dl növényi tej

Tetejére:

2 db alma ( kb 40 dkg )

ízlés szerint édesítő

ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.

Egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( 20x20 ) tesszük a tésztát, elegyengetjük.

Az almákat megmossuk, lereszeljük.

Levét kinyomkodjuk, majd összekeverjük édeítővel és fahéjjal és a tészta tetejére egyengetjük.

180 fokos sütőben kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése