2025. február 27., csütörtök

Hamis mákos aranygaluska ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

15 dkg Mester család foszlós kalács liszt

25 dkg Mester család házi kenyérliszt

15 dkg margarin

4 dkg Mester család édesítő

1 cs porélesztó

2 dl növényi tej

+ olvasztott margarin a forgatáshoz

+ darált mák a forgatáshoz

Vanília sodó:

50 g Metser család vaníliás pudingpor

4 dl növényi tej

2 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk amargarint, majd pedig a növényi tejet.

Jól kidolgozzuk, majd meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd egy kerek sütőformát kibélelünk sütőpapírral.

A tésztáből golyókat formázunk.

Ezeket megforgatjuk a margarinban, majd pedig a mákban ( a máot nyugodtan lehet édesíteni, ha szeretnéd ).

Majd pedig a formába helyezzük őket.

180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A sodóhoz kikeverjük egy lábasban az alapanyagokat, majd sűrűre főzzük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése