Hozzávalók:
15 dkg Mester család foszlós kalács liszt
25 dkg Mester család házi kenyérliszt
15 dkg margarin
4 dkg Mester család édesítő
1 cs porélesztó
2 dl növényi tej
+ olvasztott margarin a forgatáshoz
+ darált mák a forgatáshoz
Vanília sodó:
50 g Metser család vaníliás pudingpor
4 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk amargarint, majd pedig a növényi tejet.
Jól kidolgozzuk, majd meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd egy kerek sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
A tésztáből golyókat formázunk.
Ezeket megforgatjuk a margarinban, majd pedig a mákban ( a máot nyugodtan lehet édesíteni, ha szeretnéd ).
Majd pedig a formába helyezzük őket.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
A sodóhoz kikeverjük egy lábasban az alapanyagokat, majd sűrűre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése