Csirkepörkölthöz:
- 8 db csirkecomb
- 3 db hagyma
- napraforgó olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Zöldséges-lecsós rizshez:
- 5 db paprika
- 5 db paradicsom
- 25 dkg zöldségkeverék (fagyasztott)
- 25 dkg rizs
- napraforgó olaj
- só
- pirospaprika
- bors
Elkészítés:
- A csirkepörkölthöz a hagymát apróra összevágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát, jól összekavarjuk.
- Ha ez megvan, akkor a csirkecombokat (én bőr nélkül szoktam) beletesszük, és adunk hozzá vizet, annyit, hogy ellepje a csirkecombokat, majd szép lassan félig lefedve, elkezdjük főzni. Amikor a hús megpuhult, és a víz is elfőtt róla annyira, hogy szaftos lett, akkor félretesszük a kész pörköltet.
- A zöldséges-lecsós rizshez a fagyasztott zöldséget kis olajon megpároljuk, majd félretesszük.
- A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk, és hozzáadjuk a sót, a borsot, a pirospaprikát, majd belekeverjük a közben felaprított paprikát és paradicsomot. Adunk hozzá kis vizet, majd ezt is félig lefedve, pároljuk , főzzük.
- Ha ez kész van, akkor az előzőleg elkészített zöldséget hozzáadjuk, és még 3-4 percig a lángon hagyjuk. Majd kész.
- Elkészítjük a rizst. Kis olajon megpíritjuk, majd hozzáadunk vizet, illetve sót, majd puhára főzzük.
- Ha kész a rizs is, akkor összekeverjük a zöldséges lecsóval. Majd jöhet a tálalás!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése