2013. január 24., csütörtök

CSIRKEPÖRKÖLT ZÖLDSÉGES-LECSÓS RIZZSEL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)

Hozzávalók:

Csirkepörkölthöz:
  • 8 db csirkecomb
  • 3 db hagyma
  • napraforgó olaj
  • bors
  • pirospaprika
Zöldséges-lecsós rizshez:
  • 5 db paprika
  • 5 db paradicsom
  • 25 dkg zöldségkeverék (fagyasztott)
  • 25 dkg rizs
  • napraforgó olaj
  • pirospaprika
  • bors
Elkészítés:
  1. A csirkepörkölthöz a hagymát apróra összevágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát, jól összekavarjuk.
  2. Ha ez megvan, akkor a csirkecombokat (én bőr nélkül szoktam) beletesszük, és adunk hozzá vizet, annyit, hogy ellepje a csirkecombokat, majd szép lassan félig lefedve, elkezdjük főzni. Amikor a hús megpuhult, és a víz is elfőtt róla annyira, hogy szaftos lett, akkor félretesszük a kész pörköltet.
  3. A zöldséges-lecsós rizshez a fagyasztott zöldséget kis olajon megpároljuk, majd félretesszük.
  4. A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk, és hozzáadjuk a sót, a borsot, a pirospaprikát, majd belekeverjük a közben felaprított paprikát és paradicsomot. Adunk hozzá kis vizet, majd ezt is félig lefedve, pároljuk , főzzük.
  5. Ha ez kész van, akkor az előzőleg elkészített zöldséget hozzáadjuk, és még 3-4 percig a lángon hagyjuk. Majd kész.
  6. Elkészítjük a rizst. Kis olajon megpíritjuk, majd hozzáadunk vizet, illetve sót, majd puhára főzzük.
  7. Ha kész a rizs is, akkor összekeverjük a zöldséges lecsóval. Majd jöhet a tálalás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése