- 25 dkg háztartási keksz
- 50 dkg túró
- 1 pohár kefír
- 1 cs vaníliás cukor
- 3-4 ek cukor
- 2 dl hulala édes tejszín
- 2 cs zselatinfix
- 2 kk vanília aroma
- 2 cs zselatin
- 1 doboz őszibarack konzerv
elkészítés
- Egy kerek tortaformát kirakunk háztartási keksszel.
- Majd a túrót a kefírrel összeturmixoljuk, ha egy kicsit szárazzabb a túró, akkor még a konzerv levéből lehet hozzáönteni, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vanília aromát. Majd ezt kiönjük egy tálba.
- A tejszínt felverjük, majd a túrós masszához hozzáadjuk.
- A barackokat apró daraborkra vágjuk, de kb. két barackot (két fél) meghagyunk. A kis darabokat is belekeverjük a masszába, majd a zselatinfixet is hozzáadjuk, és jól eldolgozzuk. Ezt a masszát beleöntjük a formánkba, amit előzőleg kiraktunk keksszel.
- Majd a maradék barackot cikkekre vágjuk, és kidíszítjük vele.
- A tetejére pedig elkészítjük a színtelen zselatint, majd rákanalazgatjuk. Ezt egy napig állni hagyjuk, és másnap fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése