Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 2 dl ásványvíz
- csipet só
- 2 ek cukor
- 3/4 dl napraforgó olaj
- málnaszörp ( attól függően mennyire akarjuk rózsaszínre )
- 2 kk vanília aroma
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs eperkonzerv
- 1 cs vaníliás cukor
- 0,5 l tej
- színes dekorcukor
- esetleg kakaópor
Töltelék:
Tetejére:
- A tésztát a hozzávalókból elkészítjük, majd kisütjük. Vigyázzunk, mert ez tapadósabb a szörp miatt.
- A pudingot megfőzzük, majd az eperkonzervet összeturmixoljuk (a levét nem tesszük bele). Majd a forró pudinghoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, végül az eperturmixot, és alapossan összekeverjük.
- A palacsintákat, ha kissé meghűlt, akkor megtöltjük a krémmel, és a tetejét megszórjuk dekorcukorkákkal vagy kakaóporral. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése