2013. január 24., csütörtök

TANYASI CSIRKEROPOGÓS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:

  • 12 db alsó csirkecomb (ha kicsi)
  • 1,5 kg krumpli
  • tanyasi ropogós sült fűszerkeverék (vagy bármilyen más fűszerkeverék - lucullus)
  • napraforgó olaj
Elkészítés:
  1. A csirkecombokat megtisztítjuk (én a bőrét is le szoktam szedni), majd jól megmossuk. Egy nagyobb tálba tesszük.
  2. A krumplit jól megmossuk, majd négyfelé vágjuk, és ezt is a tálba tesszük.
  3. A fűszerkeverékkel jól megszórjuk, majd olajjal és kézzel jól összekeverjük, hogy a csirkén és a krumplin mindenhova kerüljön a fűszerből.
  4. Majd fogunk egy tepsit, és "ahogy esik úgy puffan" bele rakjuk a csirkés krumplit.
  5. Egy kicsit még meglocsoljuk olajjal.
  6. Fóliával letakarva kb. 40 percet sütjük, majd levesszük a fóliát, és még kb. 15 - 20 percet sütjük, hogy piruljon. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése