2015. április 13., hétfő
EPRES-EXTRA CSOKIS-TÚRÓ TORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
ízlés szerint édesítő (nálam eritrit volt)
1 késh szódabikarbóna
1 ek karobpor / vagy kakaópor - cukrozatlan
1 ek útifűmaghéj
4 ek mandulaliszt
5 ek víz
Krém:
45 dkg laktózmentes túró/paleosoknak totu
6 ek házi kókuszkrém
édesítő
1 cs zselatinfix vagy zselatin
0,5 ek útifűmaghéj
teteje:
házi csoki
+kb 25 dkg eper
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit összeturmixoljuk,majd egy 18 cm es formában megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt (tűpróba).
A krém összevalóit is összeturmixoljuk.
Ha meghűlt a piskóta, akkor a megmosott és félbe vágott epreket a forma szélére tesszük, majd bele öntjük a krémet.
Legvégül pedig házi csokival borítjuk.
Tetejét eperrel díszítjük.
Jó étvágyat!
Házi csoki videó : (itt találod)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése