2015. november 3., kedd

MÉZES-KRÉMES EGY KIS CSAVARRAL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)





Hozzávalók:
40 dkg Nutri Free mix per pane (itt találod)
40 dkg Schar mix C (itt találod)
édesítő (nálam 8 dkg DW1:4 porrá őrölve)
6 dkg növényi margarin
175 gr méz
2 db tojás
4 dl tej
1 cs sütőpor

Krém:
1 l kókusztej ALPRO
5 ek Schar mix b
3 ek keményítő
2 ek méz
ízlés szerint édesítő
0,5 dl víz

+ szilvalekvár (nekem 45 dkg volt)
+ 2 ek fahéj
+ 1 dl kókuszkrém

Házi tejcsoki:
15 dkg kókuszzsír
édesítő
5 dkg kókusztejpor
7 dkg cukrozatlan kakaópor
2 dl kókuszkrém

Elkészítés:
A tésztához a mézet és növényi margarint összemelegítem, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk fél órát pihenni.
Ha letelt az idő, akkor 4 részre osztjuk, majd kinyújtjuk (itt figyeljünk arra, hogy mekkora tepsibe szeretnénk majd a végén egymásra rétegezni, mert akkorára süssük.)
Ha kinyújtottuk, akkor 180 fokra előmelegített sütőben kb 5-7 perc alatt megsütjük. (szurkáljuk meg sütés előtt a tésztát).
A krémhez a kókusztejet felforraljuk a mézzel és édesítővel, majd beleöntjük az előzőleg kikevert liszt-keményítő-víz kombóját.
Sűrűre főzzük.
A lekvárt kikeverjük a fahéjjal és kókuszkrémmel.
Majd jöhet a rétegezés.
A tepsit először kibéleljük egy folpackal, majd letesszük az első lapot, ráteszünk a lekvárból, elkenjük, majd jön a krém.. ezt addig amíg el nem fogy (3x kenünk).
Elkészítjük a házi csokit.
A kókuszzsírt és édesítőt felmelegítjük , majd beletesszük a kókusztejport és kakaóport, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszkrémet, és krémesre keverjük.
Végül beborítjuk vele a süteményt, és betesszük a hütőbe egy napra.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése