2018. október 15., hétfő

BUKTA - VEGÁN (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Hozzávalók:
25 dkg Naturbit Hajdina liszt (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
5 dl víz
3 ek citromlé
+ lekvár (lehetőleg sütés álló)
+ olaj a kenéshez
+ köles liszt a nyújtáshoz

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd összedolgozzuk. Kb -5-10 percet pihentetjük, majd köles lisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, 6 vagy 8 kockára vágjuk. Közepébe lekvárt teszük, majd két szélét behajtjuk, majd a másik irányból feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, olajjal vékonyan lekenjük. Majd 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése