2023. június 2., péntek

Gluténmentes zablisztes somlói ( gluténmentes, tejmentes, cukormentes, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

Piskóta:

40 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

5 dkg édesítő (1:4)

2,5 dkg útifűmaghéj

6 dl víz

+ 2 ek vanília aroma

+ 1,5 ek holland kakaópor

Krém:

Vaníliás:

80 g vaníliás pudingpor

3 dl növényi tej

3 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

Csokis:

80 g csokoládés pudingpor

3 dl növényi tej

3 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

+ 3 ek rumaroma és kb 1,5 dl növényi tej keveréke

+ durvára tört dió

+ mazsola

+ olvasztott gluténmentes-cukormentes-vegán csokoládé a tálaláshoz

+ felvert cukormentes növényi tejszín a tálaláshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat ( kivétel a kakaópor  ) alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat ( kivétel a vanília aroma ), jól kikeverjük.

Majd két részre osztjuk, azb egyikbe a vanília aromát, a másikba a kakaóport keverjük bele.

Mind a két adag tésztát sütőpapíros tepsibe öntjük, majd 190 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk , amíg teljesen kihűl.

Elkészítjük a krémeket.

A vaníliás krém alapanyagait egy lábasban kikeverjük, majd megfőzzük, úgyanígy járunk el a csokissal.

Ha meghűltek a piskóták kettévágjuk őket.

Jön az első lap, meglocsoljuk a rumos keverékkel, majd mazsolával és dióval, majd a következő lap ..... egészen addig amíg el nem fogy. A tetejére is krém kerül!

Majd hagyjuk 5-6 órát ( de legjobb egy éjjel neki ) állni hagyni.

Majd olvasztott csokival és tejszínhabbal tálaljuk. 







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése