Hozzávalók:
Piskóta lapok:
22,5 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg útigűmaghéj örlemény
6 dkg édesítő (1:4)
6 dl víz
2 ek citromlé
1 cs sütőpor
Krém:
1 l növényi tej
20 dkg Nutriversum Vegan Pro - vaníliás
20 dkg barna rizsliszt
ízlés szerint édesítő
8,5 dkg növényi margarin
+ 1 üv Nutriversum eper jam
Elkészítés:
A piskóta lapokhoz a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy nagy tepsit ( én gáztepsi méretűt haszáltam - így nem külön - külön sütöttem a lapokat ) kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát elegyengetjük rajta.
180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
A krém alapanyagait alaposan kikeverjük egy lábasban ( a margarin nélkül ), majd sűrűre főzzük, majd ezútán keverjük bele a margarint.
Ha a piskóta megsült és meghűlt, akkor három egyenlő részre vágjuk.
A krémet ketté osztjuk.
Az egyik felébe belekeverjük a lekvár felét.
Majd letesszük az egyik lapot ( érdemes alufóliát tenni alá - mert majd ezt ráhajtjuk a végén ), ezt megkenjük lekvárral, majd jön a krém, majd egy újabb lap és az epres krém, majd erre az utolsó lap.
Majd az alufóliával csomagoljuk be, hagyjuk 5-6 órát állni ( de legjobb egy éjszaka ) , majd fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése