2024. április 12., péntek

Burgonyás zsemle ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

30 dkg barna rizsliszt

15 dkg tápióka keményítő

10 dkg köles liszt

5,2 dkg útifűmaghéj

2 kk só

25 dkg főtt, áttört burgonya

5 dl víz

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát, jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet és alaposan összegyúrjuk.

Majd hat ( ha kisebbet szeretnénk, akkor nyolc ) egyenlő részre osztjuk a tésztát, Zsemlét formázunk belőlük. Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése